sveiki,yra tokia problema kad dega 12 saugiklis tik ijungus degima,kai jis sudega nerodo jokiu lempuciu skydelyje,bendzo ir temp. rodykles nekyla ir nedirba ant laisvu tik ant patsoso ir to labai blogai vaziuoja. pavaziuoji biski tada uzsidega akumo lempute..... kame gali buti problema? gal kas elektrika zino vilniuje aplink snipiskiu rajona?
jei neklistu tai kazkur trumpina,jei perdega.bu man tas pats budavo,tik neatmenu kuris saugiklis bet man dingdavo skydelio apsvietimas ir numerio apsvietimas.tai po ilgu ieskojimu radau laida prasitrinu,ir kai jis prisiliesdavo ir saugikliui kaput budavo
Pas mane ant dyzelio degdavo kai buvo atbulinio varlytės ir daviklių laidai neprijungti ir kabėjo bet kaip po kapotu. Turbūt trumpindavo į kėbulą, nes sujungus pasitaisė. Iš saugyklinės išeina 5 laidai, kurie prijungti per tą saugiklį - 15a kontaktai (mėlynoj fyškėj 3, o juodoj 2).
su multimetru patikrinom saugiklio lizda tai ten ateina 12v tai neturi buti... paneles visos beveik nuimtos kol kas laidu netvarkingu neradom.... isdege to saugiklio "skyle" saugiklinej db pirkt reik nauja saugikline paziuresim kas tada darysis nes jau uzpi.....
audrelis parašė:
su multimetru patikrinom saugiklio lizda tai ten ateina 12v tai neturi buti... paneles visos beveik nuimtos kol kas laidu netvarkingu neradom.... isdege to saugiklio "skyle" saugiklinej db pirkt reik nauja saugikline paziuresim kas tada darysis nes jau uzpi.....
Saugikliai tam ir yra,kad per juos eitu 12 v.O pas tave tiesiog prasitine laidai prie variklio ir trumpina i kebula.Dazniausiai trumpina juodai melynas laidas,kuris eina i atbulinio varlyte arba pati varle trumpina.Dar buna trumpina laidai kurie randasi tarp variklio ir karbo.