Yra tokia problema: laisvom apsukom dirbant generatorius daro ~14V. Panašiai ir ant lemputės ateina. Problemos kaip ir nebūtų, bet tenka lemputes kas mėnesį keist Įtariu "šokoladką", gal kas turit dar minčių, nes jau kyla noras varžas prie lempučių statyt
Mano supratimu bus du variantai - vadinamos tabletes ( krovimo reles ) gedimas arba nepatikima grandine tarp 15 shynos ir generatoriaus (plonas laidelis,kuris jungiasi i krovimo rele ant generatoriaus). Pirmu atveju apziurek rele ir kontaktinius sepetelius,vadinamus angliukus- gal jie per trumpi jau ar pakimba lizduose. Antru atveju,jei neturi elektriko igudziu,bus sunkiau,bet svarbu neissigasti- ziurek pagal schema visa grandine nuo generatoriaus ,ypac to plono laido,kuris duoda suzadinima - jei blogas kontaktas,pakilus borto ytampai rele nejaucia ytampos pakilimo ir dar didina generatoriaus ytampa . Mano praktikoje buvo atvejis,kai <lempuciu edikas> apsigyveno nuo shrotines spyneles su prastais kontaktais pastatymo
auditankas parašė:
as manyc reiktu generatoriu visa pakeist,buvo ir man panasiai tai keitinejau dalim paskui nusibodo visa generatoriu pakeiciau ir bedos dingo...
Visiskai sutinku ,kad yra didele tikimybe ispresti problema bet .... taip sprendziant galima ir iki masinos keitimo prieiti-juk tada dingtu dar daugiau problemu argi ne taip ?
dj_explorer parašė:
pas mane 15,2 V krauna ,bet nedegina lepmuciu
Per laidus ir jugiklius susidaro gana padori varza- pamatuok ytampa ant faros lempos koju - gerai,jei prie krovimo 15V ant lempos bus 13,5V beje,itampa 14,8V jei nesujungta jokiu el. sriaubiku- mago,apsildymo,galinio stiklo syldymo- yra labai NORMALI . O kai viskas sujungta- jau per didele.. akuma gadina,ypac vasara.